עלייה לגובה:
נתוני הלמ”ס לשנת 2023 חושפים שבת ים מובילה בישראל בבניית מגדלים, עם 1,486 דירות שנבנו במגדלים מעל 16 קומות – פי שניים מאשדוד (מקום שני) ופי שלושה מלוד (מקום שלישי). מגמת הבנייה לגובה צוברת תאוצה, עם 21% מכלל הדירות שהחלו להיבנות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2023 שנבנו במגדלים כאלה.
הגורמים למיני מגדלים:
- מחסור בקרקעות: לדברי אדריכל גיל שנהב, יו”ר הפורום הישראלי לגורדי שחקים, בנייה לגובה מאפשרת ניצול יעיל יותר של שטח יקר ערך.
- התמודדות עם גידול האוכלוסייה: מגמה זו חיונית לנוכח הגידול הטבעי באוכלוסייה ועלייה משמעותית בהגירה של יהודי התפוצות.
אטרקטיביות של מגורים במגדלים:
- עידו פדלון, בעל ומנכ”ל משותף בקבוצת שפונדר פדלון, מציין כי הביקוש למגורים במגדלים בבת ים הולך וגובר, בין היתר עקב מיקומם על קו החוף האחרון בעיר ותפיסת מגורים במגדל יוקרה כסמל סטטוס.
עתיד הבנייה בבת ים:
- ורד צרפתי זבולון, מנכ”לית משותפת בקבוצת צרפתי שמעון, מדגישה שבת ים ממשיכה להוביל בבניית מגדלים ומהווה אחת הבודדות בישראל שעדיין נהנית משכונות חדשות על החוף.
- למרות שתחילת הבנייה באזור זה מתקרבת למיצוי, לעיר יש עתודות קרקע זמינות במסגרת התחדשות עירונית ותוכניות משמעותיות ברובע העסקים המתחדש. כתוצאה מכך, צפויה בת ים לשמור על מקומה בצמרת הערים המובילות בבניית מגדלים גם בשנים הבאות.
בת ים עומדת בראש מגמת הבנייה לגובה בישראל, תוך שהיא נהנית מיתרון ייחודי של שכונות חדשות על קו החוף. גורמים כמו מחסור בקרקעות, צורך להתמודד עם גידול האוכלוסייה, ביקוש גבוה למגורים במגדלים ותכניות פיתוח עתידיות מבטיחים שבת ים תמשיך לצמוח ולהתפתח כאחת הערים המובילות בתחום זה.
צפו בפוסט: 177