פורסם עדכון של עיריית בת ים על רשימת המבנים במסוכנים ברחבי העיר. חלק מהמבנים מוגרים בסכנת התמוטטות מיידית, אחרים מסכנים את הסביבה בנפילת אריחים ישנים, עייפות החומר או חדרי מדרגות מוזנחים.
בסוף השבוע האחרון התרחשה רעידת אדמה במרוקו שמצביעה שוב עד כמה חשוב לדאוג לתחזוקת הביניינים הללו, זאת כי בעת רעידת אדמה הם יהיו הראשונים שיקרסו.
בחולון לפני כשנתיים התמוטט בניין ברחוב סרלין, ובימים אלו הדיירים הגישו תביעה נגד חברות הביטוח השונות שביטחו את דירות הבניין. בזמנו האירוע הסתיים למרבה המזל ללא נפגעים, אך מזכיר כי יש לטפל ולאתר מבנים מסוכנים מוקדם ככל האפשר.
בבת ים יש איספור בתים ישנים , חלקם אף בני שבעים שנה ויותר, בזמנו רובם נבנו בסטנדרט נמוך או ללא עמידה בתקנים של היום או ללא עמידה בתקנים של היום, הרבה מן הדירות בעיר סובלות מבלאי עצום מה שעלול להוביל לסכנת קריסה מיידית. לפי אומדן העירייה, כ-13% מן המבנים בבת ים הם מבנים מסוכנים (הערכה בחסר).
על פי דו”ח של המשרד להגנת הסביבה המתריע בפני רעידת אדמה בת ים מוזכרת עם 654 תיקים פעילים בטיפול יחידת מבנים מסוכנים וכ- 363 תיקים בטיפול התביעה העירונית, מרבית מהתיקים פתוחים מזה כעשור כאשר הטיפול בהם טרם הסתיים, והסכנה הנשקפת ממבנים אלו עודנה קיימת.
דוח העירייה לחודשי הקיץ התעדכן השבוע בו מופיעים כל הבניינים המסוכנים בעיר, והמצב רחוק מלהיות בסדר. בהתאם לאומדן המקובל, המסוכנות נמדדת מרמה 1 (הקלה ביותר) ועד רמה 4 (המסוכנת ביותר – או מה שמכונה פינוי מיידי).
נמסר בתגובה מעיריית בת ים : “לאורך כל השנה, מהנדסי עיריית בת ים ממשיכים ובודקים את הבניינים השונים, שולחים צווי הריסה או תיקון, ומעלים או מורידים את הבניינים בטבלת המסוכנות לפי חומרת המצב. יש בניינים שעברו שיפוץ ומסוכנותם הוסרה לחלוטין מדו”ח הבניינים המסוכנים”.